26 oktober 2020

112 Nieuws Drenthe

Het laatste nieuws van Drenthe!

Geen bezoek meer in woonzorgcentrum de Horst door coronavirus

Emmen – In woonzorgcentrum De Horst in Emmen is afgelopen week het coronavirus vast gesteld bij een medewerker.

Tijdens een contactonderzoek bleek deze medewerker nauw in contact te zijn geweest met andere medewerkers en bewoners. In combinatie met het oplaaien van het virus in Emmen heeft Treant Zorggroep besloten dat het woonzorgcentrum in lock-down moet. Ook moeten de zorgmedewerkers mondkapjes dragen wanneer zij directe zorg verlenen om besmetting van de bewoners en medewerkers te voorkomen.

Daarnaast is één van de voorzorgsmaatregelen dat de medewerkers in vaste teams gaan werken en er niet onderling tussen de teams geruild kan worden. Treant noemt dit een ‘Pijnlijk besluit’ maar ziet zich hierin genoodzaakt om verspreiding van het virus verder te voorkomen. Ook op andere locaties van Treant Zorggroep is inmiddels een mondkapjesplicht ingesteld voor de zorgmedewerkers.

Foto: Google Maps
Bron tekst: NieuwsEmmen

%d bloggers liken dit: