Emmenaar (40) opgepakt in onderzoek naar internationale drugshandel

De politie heeft een 40-jarige man uit Emmen opgepakt die verdacht wordt van internationale drugshandel. Volgens de politie handelde hij vooral in cocaïne.
Ook zou hij geld dat is verdiend met de handel hebben witgewassen. De politie gaat ervan uit dat de Emmenaar betrokken is bij meerdere grote cocaïnetransporten, vooral vanuit Zuid-Amerika. De drugs werden daarna vanuit Nederland verder over Europa verspreid.
De politie stelt dat er met de handel ‘grote geldbedragen’ zijn gemoeid. Hoeveel geld de man uit Emmen ermee zou hebben verdiend, is niet duidelijk. Een politiewoordvoerder wil geen toelichting geven.

Contant geld en vuurwapens

Vanochtend zijn naast de woning van de verdachte ook vier andere huizen, een garagebox aan De Dillen, een wasstraat aan De Flintstraat en een horecapand in de Hoofdstraat doorzocht. Daarbij zijn ‘grote hoeveelheden contant geld’ en twee vuurwapens in beslag genomen.
Het onderzoek naar de man liep al langere tijd. De politie kwam de man op het spoor via een gekraakt communicatiesysteem, dat veel door criminelen werd gebruikt. Gebruikers dachten onbespied met elkaar te kunnen communiceren via versleutelde telefoons.
De verdachte is vanochtend opgepakt en zit nu in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
Bij de invallen zijn onder meer twee auto’s in beslag genomen, meldt de politie.

Foto: RonefMedia Producties
Bron tekst: Rtv Drenthe

Gerelateerde artikelen

Bestuurder bekneld na botsing in Nieuw-Weerdinge

112NieuwsDrenthe

Twee gewonden bij ongeval tussen motor en scootmobiel in Emmen

112NieuwsDrenthe

Automobilist gewond op de Boslaan in Emmen

112NieuwsDrenthe