Brandweerlieden Emmer-Compascuum beklimmen 600 trappen WTC

Ruim 600 treden en 30 verdiepingen, dat is wat brandweerlieden van post Emmer-Compascuum zondag hebben beklommen.

Brenda, Nico en Jordy maakten deze klim tijdens de Firefighter Stair Climb in het WTC in Almere. Op de ruim 600 treden van dit gebouw gingen brandweermedewerkers in brandweerpak en met gebruik van ademlucht deze sportieve uitdaging aan. Ook medewerkers van politie, ambulance en Defensie mogen in hun werktenue meedoen.

Met het evenement wordt stilgestaan bij de slachtoffers van de ramp in het WTC in New York in 2001. Ook wordt met de beklimming geld ingezameld voor Stichting Bevrijd van PTSS. In totaal is er ruim 17.000 euro opgehaald.

Tijdens inzetten hebben hulpverleners regelmatig met ingrijpende gebeurtenissen te maken. Gebeurtenissen die soms grote gevolgen hebben en die ervoor zorgen dat leven verandert in ‘overleven’. Stichting Bevrijd van PTSS richt zich op het in contact brengen van uniformdragers met trainers, coaches en ervaringsdeskundigen die zich gespecialiseerd hebben in het helpen van veteranen en (oud-)geüniformeerden met een mentaal en/of fysiek trauma.

Aan de beklimming deden naast de brandweerlieden uit Emmer-Compascuum ook brandweermensen uit onder andere Coevorden en Beilen mee.

Foto: Romano Neef/RonefMedia
Bron tekst: ZO!34

Gerelateerde artikelen

Ongeval tussen personenauto en ambulance op kruising Abel Tasmanstraat in Emmen [Video]

112NieuwsDrenthe

Persoon overleden na botsing tussen scootmobiel en vrachtwagen in Emmen

112NieuwsDrenthe

Achtervolging in Emmen, man (37) aangehouden

112NieuwsDrenthe