Brandweer uitgerukt voor grote brand in afvalbult op bedrijventerrein in Nieuw-Dordrecht, rookpluim is in wijde omgeving te zien

De brandweer is woensdag tegen 18.00 uur met meerdere voertuigen gealarmeerd voor een grote brand in Nieuw-Dordrecht. Aan de Oosterwijk WestZijde ontstond door onbekende oorzaak brand in een afvalbult met bouw- en sloopafval van 550 m3.

Er werd door de brandweer al snel opgeschaald naar ‘grote brand’. Een rookpluim was vanuit de wijde omgeving te zien. Meerdere blusvoertuigen en waterwagens kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Bluswater werd met behulp van een groot watertransport uit het Oranjekanaal aangevoerd. Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de brand.

Hoe het vuur in de afvalbult heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. Er is een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving vanwege de rookontwikkeling. Twee meetploegen gaan na of er giftige stoffen in de rook aanwezig zijn. Met een kraan wordt de afvalbult uit elkaar getrokken om zo dichter bij de brandhaard te komen.

Het kan volgens de Veiligheidsregio nog wel tot middernacht duren voordat de brand gedoofd is. Dat heeft met de intensiteit van het vuur te maken.

Foto’s: Romano Neef/RonefMedia
Bron tekst: Dvhn

Gerelateerde artikelen

Inbraak in woning aan de Bladderswijk in Nieuw-Dordrecht

112NieuwsDrenthe

Meerdere doden bij zwaar ongeluk op de N34 bij Borger

112NieuwsDrenthe

Pizzabezorger met scooter onderuit op de Veldstukken in Emmen

112NieuwsDrenthe