Vrachtwagen lekt gevaarlijke stof bij tankstation langs A28, NL-Alert afgegeven

In een deel van Drenthe is een NL-Alert afgegeven vanwege een lekkende tankwagen met gevaarlijke stoffen. De vrachtwagen staat bij een tankstation langs de A28 bij Beilen. De omgeving is afgezet.

Via de NL-Alert wordt de omgeving gewaarschuwd om ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te zetten.

Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. Het voorval is opgeschaald naar een zogenoemde GRIP 1-situatie, waarbij een grotere inzet van de hulpdiensten is.

Ramen en deuren dicht

Direct omwonenden in de omgeving werden eerder op de avond al door brandweerlieden aan de deur gewaarschuwd om uit voorzorg ramen en deuren gesloten te houden.

Tegen 22.30 uur liet de Veiligheidsregio Drenthe weten dat metingen in de omgeving geen grote waarden van gevaarlijke stoffen lieten zien. Daardoor zou de kans op overlast en geuroverlast klein zijn. Mensen die wel een vreemde lucht ruiken, worden door de Veiligheidsregio geadviseerd om ook dan deuren en ramen te sluiten.

‘Chloorverbinding’

Welke stof uit de vrachtwagen lekt, is nog niet helemaal bekend. Maar volgens woordvoerder Bart Raaijmakers van de Veiligheidsegio Drenthe gaat het vermoedelijk om een chloorverbinding. Hoe het lek is ontstaan, is nog niet bekend.

Foto: FoxEye Press
Bron tekst: Rtv Drenthe

Gerelateerde artikelen

Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Brandweer IJsselland zoekt nieuwe brandweermannen en -vrouwen voor 26 kazernes

112NieuwsDrenthe

Drie auto’s botsen op elkaar in hartje Odoorn. Dorpshart tijdelijk afgesloten

112NieuwsDrenthe

Donis Avdijaj tekent bij FC Emmen

112NieuwsDrenthe