Emmen-supporters in toeteroptocht naar Oude Meerdijk: ‘Kippenvel’

Honderden fans reden vandaag met versierde auto’s toeterend door Emmen naar het stadion om hun club aan te moedigen. FC Emmen speelt vandaag een thuiswedstrijd tegen AZ en heeft de punten hard nodig. De supporters willen de club met de toeteractie een hart onder de riem steken.

Vanochtend verzamelden bijna honderd auto’s op de parkeerplaats bij Wildlands. Versierd met rood-witte vlaggen vertrokken ze om elf uur via het centrum naar stadion De Oude Meerdijk. Onderweg maakte de colonne flink veel lawaai en werd er fanatiek gevlagd.

Lukkien diep geraakt

Bij De Oude Meerdijk was trainer Dick Lukkien zichtbaar ontroerd door de steunbetuiging van de supporters: “Ik krijg hier kippenvel van. Als je ziet hoe mensen meeleven, raakt me dat diep.”

Samen rijden, samen strijden

Voor deze sfeeractie onder het motto ‘Samen rijden, Samen strijden’ sloegen supportersvereniging Rood-Wit, de Brigata Fanatico, de Ultra’s en de Casuals de handen ineen. Ze willen laten zien dat ze nog steeds achter FC Emmen staan, ondanks dat de club al weken stijf onderaan staat.

Dat kan Lukkien waarderen: “Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit onberoerd laat. Het maakt mij heel gemotiveerd en strijdbaar. Dat voelen de spelers ook. ”

In de auto blijven

De organisatie riep de fans op om tijdens de hele actie in de auto te blijven. Daar gaf het grootste deel gehoor aan. De politie was aanwezig, maar hoefde niet in te grijpen.

De mooist versierde auto wint een prijs. De winnaar krijgt een bedrag van 250 Euro, te besteden bij FC Emmen om merchandise van de club te kopen. De winnaar wordt morgen bekendgemaakt.

Foto: Romano Neef/RonefMedia
Bron tekst: Rtv Drenthe

Gerelateerde artikelen

Beste klapper op Slenerweg bij `t Haantje

112NieuwsDrenthe

Zwanger vrouw na aanrijding in De Krim (ov) naar ziekenhuis voor onderzoek

112NieuwsDrenthe

Politie neemt partij vuurwerk in beslag in Emmer-Compascuum

112NieuwsDrenthe