Voetganger overlijdt na aanrijding met trein bij onbewaakte spoorovergang Wijster

Het treinverkeer tussen Hoogeveen en Beilen ligt sinds vanochtend rond 06:45 uur stil nadat een voetganger door een trein is aangereden. Het slachtoffer, een vrouw, is daarbij overleden meldt de politie. Het incident gebeurde bij een onbewaakte spoorovergang aan het Looveen bij Wijster.

Totdat de treinen weer rijden, zet de NS bussen in om reizigers alsnog op de plek van bestemming te brengen. Reizigers moeten rekening houden met vertraging van minstens een uur. De stremming houdt volgens de NS nog aan tot 10:30 uur.

Volgens de politie waren er geen andere voertuigen bij de aanrijding betrokken. De politie zoekt uit hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren.

Niet actief beveiligde overweg

De overweg in Wijster waar de aanrijding heeft plaatsgevonden is een NABO: een niet actief beveiligde overweg. Dat betekent dat deze niet beveiligd is met een Andreaskruis, overwegbomen of bellen. ProRail wil deze overwegen opheffen omdat ze gevaarlijke situaties met zich meebrengen.

Jan Huisjes, die bij de onbewaakte spoorwegovergang in Wijster woont, vertelde in 2018 al eens over met welke gevaarlijke situaties je te maken krijgt als je van zo’n spoorwegovergang afhankelijk bent. Het leidde tot een jarenlange discussie waarbij ProRail deed Huisjes meerdere voorstellen deed om de situatie op te lossen, maar dat leidde niet tot een akkoord.

Foto: Lars Oldenbeuving – 112Beilen
Bron tekst: Rtv Drenthe

Gerelateerde artikelen

Picknick tafel in brand Meppel

112NieuwsDrenthe

Grote brand bij boerderij Noord-Sleen

112NieuwsDrenthe

Pizzakoerier gewond bij aanrijding in Assen

112NieuwsDrenthe