Emmer dronevliegers gaan vermisten opsporen

De stichting SAR Drones Drenthe gaat helpen bij het zoeken naar vermiste personen en huisdieren. De stichting met één drone en vier leden is opgericht door de Emmer dronepiloot Dion Lambers.

Lambers gebruikte zijn vliegtuig tot voor kort voor zijn hobby als fotograaf. Sinds deze maand staan hij ook paraat om in noodgevallen in actie te komen. ,,Binnenkort krijgen we een tweede drone met warmtebeeldcamera. Dat biedt nog meer mogelijkheden bij het zoeken.”

Lambers en zijn mensen beperken zich voorlopig tot Emmen en omgeving, maar hij hoopt op een Drents netwerk. ,,Als er dronebezitters uit andere plaatsen kunnen die zich bij ons aansluiten. Dat zou geweldig zijn.” Tot toe is de stichting niet in actie gekomen. Een eerste zoekactie werd afgeblazen nadat de vermiste persoon teruggevonden werd. Ondanks dat er straks met twee drones gevlogen kan worden kent de piloot zijn beperkingen. ,,Als je een vermist iemand zoekt in Emmen centrum gaat dat erg moeilijk worden. Maar over het algemeen kunnen we wel degelijk een bijdrage leveren.”

De dronepiloot uit Emmen benadrukt dat de stichting haar werk in nauw overleg met ondermeer politie en Dierenbescherming gaat doen. ,,We zijn al in overleg met de medewerkers van de dierenambulance in de regio. Ook de politie volgt binnenkort. Een vermissing is ingrijpend en dus moet je daar heel serieus mee omgaan en dat zijn we ook zeer zeker van plan.”

Foto: Romano Neef en Stichting SAR Drones Drenthe
Bron tekst: Emmer Courant

Gerelateerde artikelen

Deel winkelcentrum De Weiert in Emmen tijdelijk afgesloten vanwege gaslek. Kleepassage ontruimd

112NieuwsDrenthe

Auto raakt van de weg aan de Antares in Klazienaveen

112NieuwsDrenthe

Gestolen auto volledig in brand aan de Fortweg in Emmen

112NieuwsDrenthe