Loodsbrand in Schoonoord houdt brandweer urenlang bezig

De brandweer heeft de brand in een grote loods aan de Tramstraat in Schoonoord onder controle.

De Veiligheidsregio Drenthe meldde even voor half 4 dat het sein brand meester is gegeven en dat de brandweer nog ongeveer twee uur bezig is met blussen. Even na 7.00 uur werd de brand gemeld bij de brandweer.

In de loods zijn onder meer landbouwmachines, gereedschap en stro opgeslagen. De rookwolken boven het dorp waren van veraf te zien.

Marcel van Alphen van de Veiligheidsregio Drenthe: “De loods is gemaakt van damwand platen. Die wanden proberen we te verwijderen zodat we het brandende stro kunnen blussen.” Vanwege de grootte van de loods werd er door de brandweer flink opgeschaald. Vanuit het Oranjekanaal wordt water aangevoerd om de brand te blussen. Hoe lang de bluswerkzaamheden gaan duren, kan de Veiligheidsregio niet inschatten.

Oorzaak van de brand

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Eigenaar Hero Panman gaat uit van brandstichting. Volgens hem is de brand bij de ingang van de loods begonnen en zou het vuur dus van buitenaf zijn gekomen.

NL Alert vanwege rook

Mensen in de omgeving wordt vanwege de rook aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Van Alphen van de Veiligheidsregio: “Er zal ook tijdelijk wat extra rookoverlast ontstaan bij het blussen van de strobalen.” Via Twitter laat de Veiligheidsregio Drenthe weten dat er een NL-Alert is verstuurd omdat de wind is afgenomen en de rook in Schoonoord blijft hangen. Bij de brand raakte niemand gewond.

Foto/Drone beelden: Van Oost Media
Bron tekst: Rtv Drenthe

Gerelateerde artikelen

Auto raakt van A37 bij Veenoord

112NieuwsDrenthe

Motorrijder gewond na botsing met auto in Veenoord

112NieuwsDrenthe

Voetganger gewond bij ongeluk Schoonoord

112NieuwsDrenthe