Vaten met drugsafval in Annen en Zuidlaarderveen gevonden [update]

Aan De Bulten in Annen, aan de rand van het waterwingebied van de Waterleidingmaatschappij Drenthe, vond een terreinbeheerder van de WMD vanochtend verschillende vaten en andere materialen waarvan wordt vermoed dat het om drugsafval gaat. De politie en brandweer zijn direct ingeschakeld. De omgeving is afgezet met linten.

Ook aan De Knijpe bij Zuidlaarderveen is vanmorgen een hoeveelheid vaten gevonden. Daarvan is nog niet bekend of het om drugsvaten gaat.

Annemoreen Ooms van de WMD laat weten dat aan De Bulten waarschijnlijk geen chemische stoffen zijn weggelekt. Een afvalverwerker neemt de drugsafval, onder politiebegeleiding, mee naar het afvaldepot.

Waar het afval vandaan komt is niet bekend, de politie gaat dat op het terrein van de afvalverwerker proberen te achterhalen. De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD) gaat bodemonderzoek doen om te kijken of chemische stoffen in de bodem terecht zijn gekomen.

De politie waarschuwt mensen om alert te zijn op bestelauto’s of kleine vrachtwagens op een niet voor de hand liggende plaats, zoals het het bos of buitengebied. De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben op één van beide locaties om zich te melden, ook willen ze graag weten of mensen camerabeelden hebben.

Foto: Van Oost Media
Bron tekst: Rtv Drenthe

Gerelateerde artikelen

Zwaar ongeval op de Boerdijk in Veenoord

Oud papier container in de brand aan de Brinkenhalte in Emmen

112NieuwsDrenthe

Brandweer opgeroepen voor autobrand op de Dordsestraat in Emmmen

112NieuwsDrenthe