Brandweerkazernes eren en herdenken omgekomen brandweermensen

Zaterdag 20 juni vond de jaarlijkse Brandweerherdenking plaats. Als gevolg van het coronavirus vond de landelijke herdenking dit jaar in aangepaste vorm, zonder publiek, plaats bij het Nationaal Brandweermonument. Belangstellenden konden de ceremonie digitaal bijwonen. Ook op de kazernes in Drenthe werden omgekomen collega’s geëerd en herdacht.

Zo werd de brandweervlag halfstok gehangen en werd er op een aantal kazernes een eigen herdenking georganiseerd door middel van het geven van het waterereteken. In Drenthe werd op de posten Emmen, Meppel, Zuidwolde, Schoonebeek, Beilen, Borger, Klazienaveen, Assen-West en De Wijk-Koekange om 13:00 uur het waterereteken gegeven. Hierbij werd door middel van twee waterstralen gedurende een minuut een ereboog gevormd. Uiteraard vonden ook deze herdenkingen dit jaar in besloten vorm plaats, met inachtneming van de coronamaatregelen.

 

Foto: Romano Neef

Gerelateerde artikelen

Vlammen verwoesten taxibus en caravan in Emmen

112NieuwsDrenthe

Brand bij bedrijf aan Eerste Bokslootweg in Emmen; ook ambulance ter plaatse

112NieuwsDrenthe

Brandweerlieden Emmer-Compascuum beklimmen 600 trappen WTC

112NieuwsDrenthe