Brandweer Klazienaveen in actie voor wegzakkende dieren in moeras

De brandweer van Klazienaveen is vanavond twee keer uitgerukt om dieren te redden uit een moeras. Tot twee keer toe konden de dieren veilig op het droge komen.

Langs de Zuidersloot bij Weiteveen rukte de brandweer uit om een schaap te redden. Het arme dier was diep weggezakt in een moeras in het Bargerveen. Het schaap was tijdens het grazen weggezakt in de modder en kon er niet meer op eigen houtje uit komen.

Toen de brandweer aankwam, bleek dat een wandelaar het schaap al uit het moeras had gered. De brandweer heeft het dier weer losgelaten in de natuur.

Kalfje ook vast

Een paar kilometer verderop zat een kalfje vast in een moeras. Dat gebeurde langs de Noordersloot, net buiten het buurtschap Schutwijk. Daar moest de brandweer wél de spierballen laten rollen om het dier te bevrijden.

Met vereende krachten kregen de brandweerlieden het kalf weer op het droge. De blije eigenaar kon het dier veilig en wel weer meenemen.

Foto: foxeye press

Bron tekst: Rtv Drenthe

Gerelateerde artikelen

Auto botst op scooter in Emmen

112NieuwsDrenthe

Auto ramt lantaarnpaal en belandt op zijkant in Emmen

112NieuwsDrenthe

Brandweer uitgerukt voor grote brand in afvalbult op bedrijventerrein in Nieuw-Dordrecht, rookpluim is in wijde omgeving te zien

112NieuwsDrenthe