Asbest vrij bij grote brand in Nieuw-Weerdinge [update: brand meester]

De brandweer is dinsdagmorgen uitgerukt voor een brand bij ABIV Mulder BV aan het Noordveenkanaal Zuidzijde in Nieuw-Weerdinge. Vanuit de wijde omtrek zijn de zwarte rookwolken zichtbaar. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

In de loods zou een auto vlam hebben gevat. Volgens veiligheidsregio Drenthe sloeg de brand vervolgens over naar een nabijgelegen schuur. Officier van dienst Cees Bults meldde kort voor half twee dat de brand grotendeels onder controle was. Rond twintig voor vier werd het signaal brand meester gegeven.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Dit ligt alleen op het terrein waar de brand woedde. Mensen werden met klem verzocht om niet naar de brand te komen en ramen en deuren gesloten te houden.

Tankstation

Onder andere de brandweerkorpsen uit Emmen, Ter Apel, Tweede Exloërmond, Emmer-Compascuum, Klazienaveen, Coevorden en Hoogeveen werden opgeroepen voor het bestrijden van de brand. Omdat de brand vlakbij een tankstation was, werd er opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’.

‘Ik hoorde een ontploffing’

De brand leidde tot grote schrik bij omwonenden. ‘Ik sta nog te trillen op mijn benen van de schrik.’ vertelt Margaret Sulmann. ‘Rond kwart voor elf kwam een kennis bij mij binnen en die zei dat ik mijn huis uit moest. Ik dacht: ‘Ja dat zal’, maar toen ik buiten kwam zag ik vlammen en hoorde ik een ontploffing’.

De tuin van Sulmann grenst aan de loods waar de brand woedt. „Mijn eigen bosjes stonden ook al in brand. Ik ben wel bang dat het overslaat naar mijn eigen huis.”

Foto: FoxEye Press

Bron tekst: Dvhn en Rtv Drenthe

 

Gerelateerde artikelen

Scooter brandt uit in bosjes in Emmen

112NieuwsDrenthe

Minikraan in Roswinkel in de as gelegd; politie vermoedt brandstichting

Motorrijder raakt gewond bij aanrijding in Emmen

112NieuwsDrenthe